Grootste werkgevers Utrecht Science Park doen mee met QB Pas

Utrecht, 5 december 2013 – De drie grootste werkgevers van Utrecht Science Park werken aan de bereikbaarheid van De Uithof. Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en UMC Utrecht bieden medewerkers de mogelijkheid om in 2014 met de QB Pas, de opvolger van de succesvolle Utrecht Bereikbaar Pas, te reizen. Hiermee stimuleren zij gebruik van OV voor woon-werkverkeer.

Utrecht Science Park_QB Pas_04122013

20.000 reizigers
Het Utrecht Science Park is de thuisbasis voor meer dan 75 organisaties. Om ervoor te zorgen dat de ruim 20.000 professionals dagelijks prettig van en naar hun werk kunnen reizen, is mobiliteit een belangrijk thema. Directeur Floris de Gelder van het Utrecht Science Park is dan ook positief over de QB Pas als opvolger van de Utrecht Bereikbaar Pas: “er beweegt zich dagelijks een enorme stroom mensen van en naar het Utrecht Science Park. Om files en parkeerproblemen te voorkomen, willen wij het OV-gebruik zo veel mogelijk stimuleren. Daarom ben ik blij dat de QB Pas er komt”.

Bereikbaarheid en duurzaamheid hand in hand
Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en UMC Utrecht waren al deelnemer aan de Utrecht Bereikbaar Pas en bieden hun medewerkers in 2014 de mogelijkheid om te reizen met de QB Pas. De belangen van de drie organisaties zijn vergelijkbaar. Een woordvoerder licht toe: “Als ‘bewoners’ van het Utrecht Science Park moeten we ons blijven inspannen om dit gebied bereikbaar te houden. Een reductie van het aantal auto’s dat dagelijks binnen dit gebied rondrijdt, blijft nodig. Het verder stimuleren van woon-werkverkeer met OV sluit bovendien aan op onze ambities op het gebied van duurzaamheid. Juist doordat bereikbaarheid en duurzaamheid hand in hand gaan, is de QB Pas een goede oplossing. Dit geldt overigens niet alleen voor onze locaties op het Utrecht Science Park. Uiteraard kunnen medewerkers van de universiteit en hogeschool die gevestigd zijn op andere locaties in Utrecht ook gebruikmaken van de QB Pas”. Naast deze drie werkgevers, zetten ook andere organisaties op het Utrecht Science Park, als het Hubrecht Instituut en Genmab, de QB Pas in.

Over Utrecht Science Park
Het Utrecht Science Park is gevestigd in het kloppend hart van Nederland en is een kenniscentrum waar onderwijs, onderzoek en kennisintensieve bedrijven elkaar, door hun onderlinge nabijheid, versterken. Universiteit Utrecht, UMC Utrecht en Hogeschool Utrecht zijn de drie grootste werkgevers op het Utrecht Science Park en behoren samen met gemeente en provincie Utrecht tot de initiatiefnemers van het park. Meer informatie: www.utrechtsciencepark.nl.

Over de QB Pas
De QB Pas is hét vervoersbewijs voor de werkende OV-reiziger in Utrecht. De opvolger van de succesvolle Utrecht Bereikbaar Pas biedt medewerkers in 2014 een voordelig alternatief voor de file. Met de QB Pas kunnen zij 7 dagen per week onbeperkt reizen met bus en tram in de regio Utrecht. Voor werkgevers is de QB Pas een middel om verbeteringen te realiseren op het gebied van bereikbaarheid, kostenbesparing en duurzaamheid. Meer informatie: www.qb-pas.nl.

Foto: vertegenwoordigers van de betrokken partners, van links naar rechts, staand: Victor van den Berg (QB Pas), Michael van Kouwen (Hogeschool Utrecht) en Robert-Jan Cornelissen (UMC Utrecht). Zittend: Menno van de Wetering (QB Pas), Ruut van Rossen (Universiteit Utrecht) en Floris de Gelder (Utrecht Science Park).