Introductie OV van de Zaak

Houten/Breda, 3 november 2014 – Mobility Card Services (MCS) en Veolia Transport introduceren een nieuwe en unieke zakelijke dienst op het gebied van reizen met het openbaar vervoer: OV van de Zaak. Met OV van de Zaak komen de partijen tegemoet aan de vraag van werkgevers om woon-werk en zakelijke reizen met het OV eenvoudig en kostenefficiënt te faciliteren voor hun medewerkers.

OV-van-de-zaak-logo-kleur-small

 

 

 

 

Veel werkgevers hebben moeite om woon-werk verkeer met het OV voor hun medewerkers te faciliteren en zij hebben onvoldoende inzicht in de keuzes die ze daarbij hebben. Het is een tijdrovend en complex proces. Losse declaraties, het in kaart brengen van de gemaakte reizen en de administratieve verwerking kosten werkgevers veel tijd. En teruggave van btw is veelal niet mogelijk. Tenslotte vraagt de komst van de werkkostenregeling (WKR) om een nieuwe en slimme aanpak van OV-zaken.

Met één kaart toegang tot ál het OV
Verschillende openbaar vervoerbedrijven hebben een breed aanbod van abonnementen, maar het is niet altijd duidelijk welk reisproduct gekozen moet worden. Sinds de invoering van de OV-chipkaart bestaat er geen centraal verkooppunt meer; voor elke vervoerder moet je langs een ander loket. Het niet kunnen combineren van verschillende abonnementen op één kaart kan een belemmering vormen. OV van de Zaak lost dit op en geeft met één kaart toegang tot ál het OV in Nederland.

Manu Lageirse (Veolia): ‘Door OV van de Zaak kunnen wij nu de werkgevers in Limburg op maat bedienen, waardoor ze voor elke individuele werknemer de beste en goedkoopste oplossing krijgen.’

Ondanks dat OV van de Zaak een initiatief is van MCS en Veolia, kan er met OV van de Zaak bij alle vervoerders en in heel Nederland gereisd worden.

Besparing
OV van de Zaak neemt het hele proces van aanvragen van OV-chipkaarten, het beheer en de financiële afhandeling van reizen uit handen. OV van de Zaak beschikt over slimme analysetechnieken en uitgebreide kennis om de beste oplossing te selecteren en zo een kostenbesparing tot wel 25% te realiseren.

Gemak
Victor van den Berg (MCS): ‘Het reizen met OV van de Zaak is net zo gemakkelijk als het reizen met de auto van de zaak. Eigenlijk nog makkelijker. Zowel voor de werkgever als voor de werknemer. Werkgevers met OV-reizigers herkennen direct de toegevoegde waarde. Voor bedrijven die uit oogpunt van duurzaamheid of kostenbesparing het OV willen stimuleren, maar niet goed weten hoe of opzien tegen de extra werkzaamheden, nemen we een drempel weg.’

Meer informatie: www.ovvandezaak.nl

OV-van-de-Zaak-Bus-WEB