Aanzienlijke besparing op reiskosten mogelijk

Houten, 6 mei 2014 – NS kondigde onlangs aan de kosten van een treinkaartje in de spits te willen verhogen. Toch is dit geen reden voor bezorgdheid en leidt deze maatregel niet per definitie tot hogere reiskosten. Analyse van het reisgedrag in combinatie met kennis op het gebied van reizen met het OV resulteren nog altijd in aanzienlijke besparingen. Dit is de reactie van Mobility Card Services (MCS), die een nieuwe service introduceert die dit bewijst: iris. 

A5_flyer_iris_headerVictor van den Berg (adjunct directeur MCS): “Veel organisaties hebben moeite om uit de OV abonnementen het meest voordelige te kiezen. Onbeperkt reizen op een vast traject, tegen een vast bedrag per jaar, dat lijkt optimaal, maar dat is het niet. Zeker niet als je enige flexibiliteit wilt behouden. Bovendien betaal je dan ook voor de reizen die je niet maakt. Door slimme analysetechnieken, inzicht in het reisgedrag en kennis van het abonnementenaanbod te combineren, zijn besparingen van 25% op treinreizen eenvoudig haalbaar.”

iris geeft inzicht
iris is een unieke service van Mobility Card Services die het reizen met de OV-chipkaart optimaliseert. Door het reisgedrag van medewerkers te analyseren, kan per persoon inzichtelijk worden gemaakt wat het meest voordelige reisproduct is. Hier worden flexibele werktijden of arbeidslocaties ook in meegenomen.

Gemak
MCS neemt bovendien alle zorg rondom woon-werkverkeer uit handen door het proces van A tot Z te regelen, van pasaanvraag tot het laden van het optimale reisproduct op de kaart, een servicedesk en de financiële afhandeling. Want de administratieve verwerking kost de organisatie veel tijd en kan een drempel vormen die het optimaal reizen met OV in de weg staat.

Onbezorgd reizen
Verbeteren van de bereikbaarheid, besparen op  reiskosten en het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen zijn slechts enkele thema’s die spelen rond zakelijke mobiliteit. Door jarenlange ervaring kent MCS de wereld van het OV en weet MCS wat er binnen organisaties speelt op het gebied van woon-werkverkeer. MCS gelooft dat kennis, service en intelligentie moeten leiden tot besparing van tijd en kosten. Kortom, tot onbezorgd reisgemak, voor zowel de werkgever als de reizigers.

Meer informatie
Lees hier meer over iris of kijk op www.iris-ov.nl

Klantcase: Lees hoe iris 25% besparing heeft gerealiseerd bij gemeente Beverwijk

footer