Utrecht Bereikbaar Pas krijgt vervolg in 2014

Houten, 26 september 2013 – De kogel is door de Dom: ook in 2014 kunnen medewerkers van bedrijven en instellingen voordelig reizen met bus en tram in en rond Utrecht. De Utrecht Bereikbaar Pas krijgt een vervolg en de komst van de QB Pas is een feit. Initiatiefnemers Qbuzz en Mobility Card Services tekenden hierover vandaag de overeenkomst.

QB Pas definitief

Alternatief voor de file

Eind dit jaar eindigt het programma Utrecht Bereikbaar en daarmee ook de pas in z’n huidige vorm. De afgelopen vijf jaren kozen 700 werkgevers en 20.000 werknemers jaarlijks voor de Utrecht Bereikbaar Pas, als voordelig alternatief voor de file. De roep om een vervolg was helder. Om daaraan te voldoen hebben de nieuwe vervoerder Qbuzz en Mobility Card Services (het bedrijf dat de afgelopen jaren de uitvoering van Utrecht Bereikbaar Pas verzorgde) de handen ineen geslagen. Beide partijen zijn verheugd over de samenwerking. Algemeen directeur van Qbuzz, Leon Struijk: “Qbuzz gelooft in het vormen van partnerships waarmee successen in het openbaar vervoer kunnen worden bereikt. De QB Pas is hiervan een goed voorbeeld”.

Goedkoop en gemakkelijk

Met de QB Pas kunnen werknemers in de regio Utrecht in 2014 blijven reizen zoals ze gewend waren. De kaart biedt zeven dagen per week toegang tot bus en tram van Qbuzz in Utrecht*, vanaf € 205,- (excl. BTW) per kalenderjaar. Dit is niet alleen goedkoop, maar ook gemakkelijk: in- en uitchecken is niet nodig, tonen van de pas is voldoende. Werkgevers kunnen de QB Pas voor hun personeel aanvragen bij Mobility Card Services, de organisatie die verantwoordelijk is voor de services rondom de pas. Cees Oostrom, directeur van Mobility Card Services, “met de QB Pas bieden we een oplossing om het gebruik van openbaar vervoer in het woon-werkverkeer te stimuleren en daarmee de bereikbaarheid te verbeteren en kosten en CO2-uitstoot te verlagen”.

* Geldig in de gemeenten Utrecht, Nieuwegein, Houten, IJsselstein, Vianen, De Bilt, Zeist, Bunnik en een deel van Stichtse Vecht.

Over Qbuzz

Vanaf 8 december 2013 verzorgt Qbuzz het bus- en tramvervoer in de regio en de stad Utrecht. Met ruim 1.000 chauffeurs, meer dan 300 bussen en 26 trams zal Qbuzz ongeveer 200.000 reizigers per dag vervoeren. Momenteel verzorgt Qbuzz het openbaar vervoer in de regio’s Groningen, Drenthe en Zuidoost Friesland, en in een samenwerking met HTM in de stad Den Haag. Qbuzz staat voor hoge kwaliteit in het openbaar vervoer. Het bedrijf stelt zich ten doel om het stads- en streekvervoer aantrekkelijker te maken door bestaande en nieuwe klanten te verleiden met een concurrerend alternatief voor bestaande reisgewoonten. De QB Pas past heel goed in deze filosofie: met de pas worden werknemers in de regio Utrecht verleid om het OV te gebruiken, in plaats van met de auto te reizen.

Over Mobility Card Services

Mobility Card Services is onderdeel van Mobility Managers. Dit bedrijf helpt werkgevers om op vele fronten winst uit mobiliteit te halen. Mobility Card Services is verantwoordelijk voor het proces van aanvraag, productie, verspreiding en facturatie van de QB Pas.

Meer informatie

Voor meer informatie over de QB Pas kunt u terecht op www.qb-pas.nl