HU studenten succesvol bij Mobility Card Services

Utrecht, 27 januari 2014 – Vrijdag 24 januari hebben vijf studenten van de opleiding Technische Bedrijfskunde met veel enthousiasme de resultaten van hun onderzoek gepresenteerd. Een onderzoek dat in het kader van hun minor Duurzaam Innoveren en onder begeleiding van Mobility Card Services (MCS) is uitgevoerd naar de verkeerssituatie in het centrum van Utrecht als gevolg van de verschillende bouwwerkzaamheden.

IMG_4820 webDiverse grote projecten in het centrum van Utrecht en het vele dagelijkse woon-werkverkeer wat hierdoor is ontstaan, leiden tot drukte op de toegangswegen, parkeerproblemen in het centrum en een verminderde bereikbaarheid van de stad. MCS biedt hiervoor een oplossing: de Combi-kaart, die inmiddels succesvol als pilot door BAM wordt ingezet.

De HU-studenten hebben door middel van marktonderzoek de situatie in centrum Utrecht in kaart gebracht en geïnventariseerd welke grote werkgevers nu of in de toekomst met deze problematiek te maken krijgen: vertraging en medewerkers en (onder)aannemers die hun voertuigen niet of tegen een hoog tarief bij de bouwlocatie parkeren.

Vervolgens hebben zij een uitgebreide procesnalyse uitgevoerd en dmv o.a. flowcharts uiteengezet hoe de Combi-kaart verder uitgerold en operationeel ingericht kan worden. Onderdeel van deze analyses vormden de procesbeschrijving van aanvraag tot uitlevering van de pas, de communicatie naar de kaarthouder, het inrichten van een servicedesk en de ontwikkeling van een handboek.

Zowel MCS als de studenten kunnen terugkijken op een leerzaam en succesvol project: “Doordat we op kantoor bij MCS konden werken, was de samenwerking nauw en de betrokkenheid hoog. We hebben relevante werkervaring mogen opdoen en daadwerkelijk een bijdrage kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van het product”.