OV-fiets in de IJmond

Beverwijk, april 2013 – Mede dankzij de inzet van de provincie Noord-Holland en IJmond Bereikbaar zijn sinds kort op alle stations in de IJmond 24 uur per dag OV-fietsen beschikbaar. Deze fietsen vormen een aanvulling op het OV-netwerk van treinen en bussen. Hierdoor wordt de regio voor inwoners, bezoekers en werknemers beter bereikbaar met het openbaar vervoer. Komt de bus ergens niet langs of moet u er lang op wachten? De OV-fiets is de ideale oplossing voor het laatste stukje van uw reis!

Nu ook OV-fiets op station Heemskerk

Op station Heemskerk zijn acht OV-Fietskluizen geplaatst. De OV-Fiets is via de fietskluis 24 uur per dag beschikbaar. Belangrijk voor treinreizigers, omdat station Heemskerk geen aanvullende diensten kent, zoals busvervoer.

24/7 Beschikbaarheid in Beverwijk

Op station Beverwijk is de beschikbaarheid van de OV-fiets verbeterd. Voorheen kon men hier slechts op beperkte tijdstippen terecht voor de OV-fiets. Nu is het, via een automaat in de bewaakte fietsenstalling, mogelijk om 24 uur per dag een OV-fiets te huren. Op Station Beverwijk staan tien OV-fietsen voor u klaar.

Gebruik met IJmond Bereikbaar OV-chipkaart én -zichtpas

Houders van de IJmond Bereikbaar OV-chipkaart kunnen gebruik maken van OV-fiets, mits dit door hun werkgever toegestaan is. Ook houders van de IJmond Bereikbaar zichtpas kunnen in 2013 nog gebruik maken van de OV-fiets. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de OV-chipkaart en OV-fiets voor uw bedrijf? Neem contact met ons op via info@ijmondbereikbaar.nl of 088 011 43 00.

Programma IJmond Bereikbaar

IJmond Bereikbaar is een samenwerkingsverband tussen het georganiseerde bedrijfsleven en de wegbeheerders van de IJmondgemeenten (Velsen, Beverwijk, Heemskerk en Uitgeest). Samen wordt hard gewerkt om de IJmond bereikbaar te houden, nu en in de toekomst. Een goede bereikbaarheid is van belang voor de economische ontwikkeling van de IJmond. Een van de doelen van het programma is het vergroten van het aantal fietsers in de regio en het verbeteren van de OV voorzieningen.

Mobility Managers is als uitvoeringsorganisatie verantrwoordelijk voor het overall management van IJmond Bereikbaar. Lees hier meer over dit programma.