Wethouder Lintmeijer overhandigt Combi-kaart

Utrecht, 11 februari 2014 – Met de overhandiging van de Combi-kaart door verkeerswethouder Frits Lintmeijer en Victor van den Berg (MCS) aan Roel van Heumen (BAM Utiliteitsbouw) is vandaag de Combi-kaart officieel als vervoersbewijs in gebruik genomen. Met de Combi-kaart kunnen medewerkers van BAM snel, gemakkelijk en vooral duurzaam van en naar het centrum van Utrecht reizen. 
Overhandiging Combi-kaart Lintmeijer_02

Lintmeijer is bijzonder verheugd over de introductie van de Combi-kaart. Niet alleen draagt deze bij aan een aantrekkelijk en bereikbaar Utrecht waarbij het gebruik van het OV zo veel mogelijk wordt gestimuleerd, de oplossing komt ook tegemoet aan het actuele beleid van de gemeente Utrecht om de toestroom van auto’s als gevolg van de grote projecten in het centrum zoveel mogelijk te beperken.

Met de Combi-kaart kunnen medewerkers die regelmatig naar Utrecht komen, hun auto’s buiten de stad parkeren en snel met het openbaar vervoer naar het centrum reizen. De chipkaart geeft toegang tot de P+R locaties De Uithof en Westraven en geldt hier vandaan als OV-vervoersbewijs. Kortom; met één kaart parkeren én reizen met het OV, en alle transacties achteraf eenvoudig geadministreerd. BAM heeft als eerste gebruiker de primeur. Ca. 150 medewerkers en onderaannemers van BAM die werkzaam zijn op het project Nieuw Hoog Catharijne (onderdeel van de complete aanpak van Utrecht centrum) maken vanaf nu gebruik van de kaart.

De Combi-kaart is door Mobility Card Services (MCS) ontwikkeld in samenwerking met BAM en de gemeente Utrecht. De kaart biedt een slimme en praktische oplossing voor zowel werknemers als werkgevers. De werknemer hoeft geen losse kaartjes meer te declareren en met het gebruik van de kaart draagt hij bij aan het terugdringen van parkeerproblemen en files. Als serviceprovider regelt MCS voor de werkgever het complete proces van uitgeven van kaarten tot registreren van transacties, een servicedesk en de afrekening.

Victor van den Berg (adj. directeur MCS): “We zijn er van overtuigd dat we met de Combi-kaart een belangrijke en duurzame bijdrage kunnen leveren aan de doelstellingen van wethouder Lintmeijer: ‘Utrecht aantrekkelijk én bereikbaar houden’ . Tegelijkertijd helpen wij hiermee de werkgever tijd en kosten te besparen. We verwachten dan ook dat de Combi-kaart voor veel meer organisaties een interessante oplossing zal gaan bieden.”

Overhandiging Combi-kaart Van den Berg_03

Overhandiging Combi-kaart Van Heumen_04

 

 

 

 

 

 

Foto 1: Victor van den Berg, Roel van Heumen en Frits Lintmeijer
Foto 2: Paul Molenbeek en Victor van den Berg
Foto 3: Roel van Heumen